Tegnap este vacsora után kapcsolgattam a tv-t, hogy merre találhatok új információkat a japán földrengésről. Az atv-n különkiadás volt, ott maradtam. Aztán fektettük a gyerekeket, később tértem vissza csak a csatornához, amikor is Juszt jóelvtárs kérdezgette Kelemen Hunort, hogy mit szólnak ők ahhoz, hogy az itt élők másodrangú(!) állampolgárok lesznek a székelyföldiekhez képest, hiszen míg a kint élőknek csak jogot jelent, nekünk kötelezettséget és adófizetést is a szavazati jog. Hát, ez a kijelentés már magában megérne jópár posztot, mert ilyenkor juszt elvtárs nagyvonalúan elfelejtkezik fő szavazói bázisukról, az adót nem fizető polgártásainkról, de nagyvonalúan most tekintsünk el ettől az ordas csúsztatástól, ismerjük őket, fő a határontúliak alázása és a munkásőr nyugdíjasok paráztatása a 23millió románnal. Ezek ilyenek, képtelenek végre európaiként viselkedni. Tudom, a megszokás nagy úr.

Sokkal inkább a reklámblokk gondolkoztatott el. Délután még Tabajdi elvtárs bolgárúrral jajongott a szegény médiájukon, amelyiken jelenleg senki sem segít és kitalálták, hogy most már valóban az Eu-hoz kell fordulni a ballibsi média pénzbeli(!) mondom, ezeknek más se jár a fejükben) támogatása érdekében. Az elmúlt 8 évben én nem emlékszem ilyen óriási problémázásra, pedig mondjuk az ECHO tv-n egy multi vagy állami vállalat reklámja nem futott akkoriban. Az nem zavarta kényes ízlésüket, most viszont megint szaladnak gazdáikhoz pénzért. Gondolom a nyugdíjas percvásárlás kevésnek bizonyul, így a 13 havi megvonás után pedig biztosan... :)

Mindig elkalandozok, bocsánat. Szóval az történt, hogy a reklámblokk egy SAAB 9-5 reklámmal indult. Pontosabban valahol az elején volt a mindenféle vizelettartási, porckopási és műfogsorragasztó reklámok közé ágyazva. Mindent a célközönségért, gondolhatnánk. Nade mit kell hallanom a Saab reklámban?

- büszkék vagyunk a függetlenségre (ti a GM eladta őket) és ez mennyi lehetőséget fog jelenteni a fejlődésre, a fejlesztésre.

- A végén pedig:... Saab 9-5, Svédország új büszkesége!

Nem biztos, hogy szó szerint idéztem, de valami ilyesmi. Nézzük hát: 1) függetlenség. Hűha, mi itthon mindig azt halljuk ezektől, hogy a függetlenség rossz. Mert a világ, meg a globalizáció, meg kicsik vagyunk és örüljünk, hogy luk van a seggünkön. Erre a Saab büszke a függetlenségére és arra, hogy végre eljött ez is és ez majd innovációra inspirálja őket. Puff. Semmi befeléforduló provincializmus, nekik ez öröm.

Aztán 2) Svédország. Se Svéd Köztársaság, pláne nem Svéd Királyság, csak így Svédország. Megvallom kicsit megrettentem, most mi lesz, hát már ott is felütötte fejét a gaz Orbán settenkedő, illetve nagyon is nyílt gyűlölete? Ennyi csak a köztársaság, ööö királyság? Le lehet vetni, mint valami ruhát? Borzalom még belegondolni is a szavak jelentésének mélységbe, én azonnal mennék az Eu-hoz kedves Tabajdi elvtárs, a svédek meginogtak.

A végén pedig 3) büszkeség. Főleg így együtt: Svédország új büszkesége? Láttatok már ennél nyíltabb rasszizmust, nacionalizmust, sőt burkolt antiszemitizmust? Büszkék a svédek valami sajátra, nem mocskolják, leszólják saját hazájukat mint azt a progresszívek teszik itthon? Itt már csak Tótavé tud segíteni. Vagy Csáknorisz.

Ezen merengtem el este. Láttam az otthon rettegő bizalmikat, amint megingott a hitük a svédekben. Az irredenta, fasiszta, nacionalista svédekben, akik a nagyszerű nemzetköziség eszményére törtek a maguk mocskos imperialista módján, hát hová tart így a világ drága parakovács úr?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://h-turul.blog.hu/api/trackback/id/tr832732949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ANON a hármasról 2011.03.14. 11:56:11

Ne is csodálkozz Yamaki. Nálunk nemhogy megmentenek hazai márkákat hanem eltörölnek(pl Ikarus). Nem érdeke a liberális áradatnak az erős magyar termék az erős hazaszeretet. Sajnos az egész világon eluralkodtak a liberális-zöld-szocialista oldalhoz tartozó eszmék. De úgy érzem ébred a magyar és jó értelemben véve a világ is. Többet hallani nemzeti érdekről több országban is. Nálunk pedig ugyan a Fideszt egy átmeneti időszaknak tartom de kérdem én el tudtuk volna e képzelni a böszme Ferencék alatt, hogy legyen új alkotmány mely hivatkozik a Szent Koronára, mely említi a családi értékeket, vagy hogy "vár" kerül a megye elé illetve egyáltalán szóba kerülhet a Gellért Szabadság szobor cseréje Boldogasszonyra. Úgyhogy felettébb bizakodó vagyok a következő időszakkal szemben. :-)

NecoureYamaki · http://h-turul.blog.hu/ 2011.03.21. 21:24:37

Na majd most jó nagyot fogol te nézni bró!
süti beállítások módosítása