(A kép forrás a retronom.hu) 

Az elmúlt hetekben a Szabad Nép megörvendeztetett bennünket roppant jópofa köztéri plakátjaival. Még azt is mondhatnám, hogy ötletes volt az alapkoncepció, a folyamatosan csökkenő hirdetési bevételek, a halódó törzsközönség és a kormányzati pénzeszsák elapadása okán érezték valamit tenni kell. Gondolom tőkeerős, istenített multi résztulajdonosként nem volt olyan vastag bőr a pofájukon mint a klubrádiónak, akik abból űznek sportot, hogy az emberek megkopasztásának támogatása után most a farhátcsontos kisnyugdíjasaikból préselik ki az utolsó filléreiket, melyet büszkén hirdetnek is szívhezszóló vészkorszakos zenei aláfestéssel és Gálvölgyi művészelvtárs susogó gagyogásával. Hm, ízlések és pofonok, biztosan sokan vannak (úgy mesélik már 100milliónál járnak) akik inkább nem esznek mintsem drágajóbolgárúr ne tudjon homárral kelni és feküdni. Igaz egy, a fizetését firtató betelefonálónál drágajóbolgárúr kiesett mézes-mázas szerepéből és úgy csapta le a telefont, hogy hozzá lehetne igazítani még az atomórát is akár. Persze csak a Szent Sajtószabadság Nevében. Ez amúgy közvetlenül azután volt, hogy az előző trolljával teli szájjal csámcsogott egy ellenoldali polgár zsebének tartalmán. "És mennyi? Drágajóbolgárúr elnézést,hogy élek és hogy be tetszett engedni ide a fényességes 100milliós szabad emberek szabad műsorába, elnézésétkérem, hogy merészelek ilyet mondani, de hát a sok az sok..."

Naszóval a másik szabadságosék (a népiek) kitalálták, hogy most aztán progresszívek lesznek, hiszen ezzel érvelnek minduntalan, meg kicsit modernek is és vicces, ugyanakkor elgondolkodtató plakátokon hirdetik maguk biztos igazát, miszerint is mérlegeljen. Nade, mivel a rajongóik között sok a volt munkásőr és bányászhelyettes gondoltam elmesélem mi is szerepel a plakátokon, hátha a célcsoport nem találná érteni.

Nézzük az elsőt. Acélkék háttér, rajta 2:2 felirat, majd alul: Győzelem. Hát persze fent a valóság, alul meg a csúnya, rossz kormányzat és annak kénköves hazug kommunikációja. Nadeegekuraelnehagyj! Még szerencse, itt van a nagyszerű megoldás, hogy nekünk mucsaiaknak fényt hozzon az éjszakába, aszonjda: Mérlegeljen! És az közismert hírhedt név alul. Csak, hogy tudjuk, itt aztán nincs oldalhajlás, ez a függetlenség csúcsa. Rendben, értjük, közepes kezdés, viszonylag nehezen dekódolható üzenet, célcsoport pislog és egyetért. Mondjuk engem érdekelne, hogy mi is ez a döntetlen, ami a fidesz szerint győzelem, szerintük meg mérlegelni kell. A választási eredmény gondolom nem lehet, mert a vörös hordát a lakosság 9,9%-a tisztelte meg bizalmával. (Ezt csak számfetisiszta geczy úrnak számoltam ki, ő van leginkább fennakadva a 2/3-on már majd egy éve. De ne féljünk, megunja, hazamegy).

Aztán jött a felül korona, alul köztársaság kombó. Jó, jó, ezt is értjük, eltorzult lelkű degeneráltak biztosan jót is szórakoznak rajta magányukban: a kormány mondja köztársaság, közben éles szemű cenzorpalánták megfejtik, hohó, ez igazából már királyság. Sajnos ez sem hoz lázba, a köztársaságtól behányok, aki ezen rugózik, meg egészségére.

Aztán megláttam a harmadikat. Azt hiszem ezt hívta az a jajgatós, jóarcú, villamosonmegverős trotty rubikonnak. Ezek után szerintem bármit lehet. 

Szitu: alul felirat "király", fent a valóság, vagyis egy sakkfigura képe. Melyik figuráé - kérdezhetnénk az önmeghatározásuk alapján ízlésre oly kényes, talán a jóízlés és Lukács filozófiájának kapcsolatáról 86 milliós tanulmányokat írató demokrata barátainkat. Tán csak nem a királynőé? Ez mondjuk illene is hozzájuk, de nem. Bástya elvtárs talán? Dehogy. Futó? Az a feri volt. Hát? Nem találnátok ki, a paraszt.

Vagyis a fidesz azt mondja, hogy király, holott ő csak egy paraszt. Egy felcsúti paraszt, gondolom. Finom urak, finom utalása a diktatúra éveiben a fene nagy rettegésük közepette. A mindenki egyforma szelleme megint szembefingta kommancsainkat. Ők, a nép gyermekei, az elitista autoriter fidesz kegyetlen ellenfelei, a demokrácia őrei nemes egyszerűséggel leparasztozták a magyar miniszterelnököt óriásplakáton. Igazán progresszív volt, lehet, hogy az alkesz para javasolta, netalán a káromkodás guinessbajnoka, a tótaw.

Aztán arra gondoltam, hogy végül is, minek itt érzékenykedni, javasolnék hát én is ötleteket nekik.

Felül egy lapról kilógó orr, alul a felirat: igazságbeszéd. De lehetne akár keresztény bérmálkozás is.

Felül egy kilőtt szem, alul a felirat: demokrácia

Felül a debreceni, heller, geczy, alul a felirat: független értelmiségi

Felül egy egekbe tartó grafikon az államadósság alakulásáról 2002-2010 között, alul a felirat: szakértelem

És így tovább. De hogy ne csak a rosszindulat beszéljen belőlem, valódi segítséget is szeretnék nyújtani szabadságharcosoknak:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://h-turul.blog.hu/api/trackback/id/tr322824557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása